Administrator
Sep 21 2004, 10:14
Tu piszcie uwagi do regulaminu tego forum
IzuniaT
Jan 7 2005, 00:45
Jestem mało komputerowa :)
Proszę o wyjaśnienie ostatniego punktu regulaminu: "Ujawnienie faktu ściągania forum oraz udostępniania go w trybie "offline" skutkuje otrzymaniem BANa na adres IP."
Pozdrawiam, Izunia
Chodzi o to że nie możesz ściągnąc sobie forum i przekazywać innym w tej formie ściągniętej, jeśli coś takiego zrobisz to więcej na forum nie wejdziesz :) Ale to tylko regulamin ;)
IzuniaT
Jan 7 2005, 11:15
OK. Dzięki za szybką odpowiedź.
Ale rozumiem, że mogę sobie ściągnąć przepisy i trzymać w swojej książce kucharskiej. Oczywiście nie udostępniam ich dalej jako swoje ale z dopiskiem skąd pochodzą.
Przesadzam, prawda? Po prostu lubię trzymać się zasad.
Pewnie że możesz to raczej chodzi o np: sprzedaż.
anucha_79
Jun 8 2005, 21:47
DZiewczyny - istnieje post pt. 'Regulamin'. Dopisywanie do niego jakichkolwiek postow jest niemozliwe, gdyz watek zostal zakmkniety, jednak warto sie z nim zapoznac....
Ma on na celu regulowanie 'ruchu' i umieszczanie postow w odpowiednich watkach, np: ploty to ploty, menu w menu a nie pomieszanie z paplataniem, jak to ma ostatnio miejsce :)
JA nie mowie ze ja jestem bez winy - bo sama swego czasu dalam czadu na moich wymiarach z pewnymi Siostrami :D
JEsli bedziemy sie staraly tego trzymac, tzn umieszczac posty w watkach im przeznaczonych nie bedzie powtarzajacych sie pytan w nieskonczonoc i latwiej bedzie wyszukiwac informacje w watkach.
JA ma takze pytanko do SZEFA - ja zglaszam sie na ochotnika do uporzadkowania forum nieco (tzn. wytnij-wklej, wytnij-wklej), jesli Szefo nie ma zadnych obiekcji :D
Myslalymy tez z dziewczynami by stworzyc oddzielny watek ze zdjecami np. z wakacji czy jakis imprez. Czy da sie to zrobic ? I jak umieszczac zdjatka - podlinkowywac, np. z prywatnych stron ?
Aha, dziekuje za uwage :D
nikodem
Aug 14 2005, 09:28
JA nie mogę jaki tu b.......... łagan panuje na tym forum !! każdy dokleja nowe tematy nawet Gogo sobie pofolgowała !!!!!!
Zaproszenie na czat wpisała nowe forum po co ???
nikt chyba nie czyta nic i tak jak mu wyjdzie to bazgra , czy ktoś nad tym czuwaa ?????????
po co wpisane dwa fora tak samo brzmiące "pomożecie zaczynam -- Gruba_pupa "i wyżej
"czy ktoś mi pomoże??? --NIezapominajka " chyba coś w tym stylu
i setka podobnych !!!
NIech ktoś powyrzuca te fora bo się pogubimy już mam kołomyje a co dopiero ci co zaczynają
Jak coś jestem do dyspozycji :)
Nikodem - dzięki za meila który postawił mnie na nogi :D
Masz racje bałagan straszny a ja nie mam pomysłu jak i co uporządkować , a nie chciałam wywalać cudzych postów bo może ktoś sie obrazic.
Jeśli chodzi o pomoc w prowadzeniu - bardzo chętnie przyjmuję - może dlatego odeszłam bo za dużo tego miałam na głowie przez jakiś czas :(
Odezwij się na gg to pogadamy co i jak :)
powiem może swoje zdanie
uważam że powinno się wyrzucić tematy które zakładają nowi użytkownicy jak napisął Nikodem.
ale nie podoba mi sie "sprzątanie" na forum w postaci wywalania postów ludzi!
nie ma innego wyjścia?
jeszcze niedawno wszystko było spoantanicznie a teraz boje się napisać jakiegoś posta bo może źle i zaraz admin się przyczepi :/
nawet teraz nie jestem pewna czy w dobrym miejscu to piszę... :/
Jolmira
Aug 28 2005, 05:29
Odnośnie regulaminu :) proponuję by jednak nie wyrzucać żadnych postów, w końcu przecież można zalożyć coś takiego jak ŚMIETNIK i tam wrzucać pokasowane posty, kto chce to zajrzy tam na pewno.
Sylwiczek
Aug 28 2005, 06:02
mi tez sie nie podoba, ze jest az tak duzy rygor ale z drugiej strony to jest wielkie ulatwienie dla poczatkujacych... no i troche bez sesnu bylby taki smietnik, gdzie wpadalyby wszystkie kasowane posty, bo nie polapalybysmy sie, o co w tych postach chodzi :( ciezki orzech do zgryzienia ma nasz adminek :( zeby porzadek byl, i wszyscy byli zadowoleni :(
Administrator
Aug 28 2005, 06:48
Dziewczyny zobaczcie co się dzieje w wszasych postach; choćby na tym wątku- jedna mówi : zrobić śmietnik
druga ; śmietnik jest bez sensu. Śmietnika nie będzie !!!
Chcecie aby forum bylo czytelne, jasne , zrozumiałe dla wszystkich szczególnie dla poczatkujących???
To same dajcie dobry przykład!! :) Po prostu czytajcie tematy, wątki i dopasowujcie posty :/
Anya wczoraj dokleiła wątek 'Brzuszków " chwała jej za to, ale niżej już ktoś założył taki wątek.
Nie wykasowałem tego, ale dzisiaj to zrobie ;) Pamiętacie ile było wątków w stylu: jestem nowy; zaczynam
pomóżcie; pomożecie ???Tak nie może być!!! Miło, że ktoś cytuje Nikodema , ale Ania_79 też o to
prosiła z poparciem Karolisi :/ Przeczytajcie posty Gogo ona nie ma sumienia kasować postów, a mnie zależy
na porządku tego forum jego jasności i czytelności !!! A wam ????????
Nie wykasowałem postów nowych dziewczyn, które w watku "Przywitanie i nie pisanie nowych postów"
zaczęły pisać o swoich problemach zdrowotnych , ale one zaczynają !!!!!!! WY popatrzcie na ilośc swoich
postów. Na forum nie może być b.........ganu !!!!!!
Niestety postów nie da się przenosić na inne tematy, wątki. Mozna to zrobić kopiując czyjegoś posta,
przenieść do innego wątku, wkleić i dopisując kto ten post napisał pierwotnie, ale to bez sensu!!!
Przeczytajcie jeszcze raz regulamin, dokładnie !! Pisze "nie doklejać wątków jeżeli istnieje podobny" !!!
Ja jestem waszym PRZYJACIELEM chcę pomóc , ale same musicie sobie i mnie pomóc !!
I po co tyle krzyku ????
No sama nie wiem !!!
kazanie na niedzielę skończone - admin
Sylwiczek
Aug 28 2005, 10:37
:D swieta racja adminku ;) ale tak ciezko jest oprzec sie plotkowaniu... ;) ja sie staram naprawde bardzo mocno ale jak mam odpisac komus w innym poscie, to trzeba cytowac, kopiowac itp. i juz mi sie wtedy odechciewa i nic w ogole nie pisze :( a moze to i lepiej.. ;) :D mam tylko nadzieje, ze szybko sie nie zniechecisz, bo pewnie bedziemy czasem marudzic, ze jestesmy tu takie ograniczane ;) ale oczywiscie tak trzeba, bo balagan sie robi straszny :(
pozdrawiam i zycze duuuzo sily ;) ja postaram sie nie przeszkadzac w pracy ;)
Karolisia
Aug 28 2005, 20:32
Co za problem z tym śmietnikiem?
Ja miałam na myśli coś takiego:
Smietnik (tak samo jak np "REgulamin", "Dieta Metodą Montignac" czy "Produkty mm w Polsce") a w nim wątki wywalone, te do których nikt by nie zaglądał przez np miesiąc czy dwa kasowałyby się, najlepiej same :)
A może dla nas plotkarek dobrze będzie tak ułożyć forum, żeby obok wątków podstawowych znalazły się takie same na komentarze. Np. "menu codzienne" (tylko menu i koretka) a obok "menu codzienne - komentarze" i tak mogłabym Ewrze odpowiedzieć jakie piwo piłam, ile i co o tym myśle :)
Nie wiem czy się tak da, nie wiem czy to się sprawdzi.
Gadać o wszystkim tylko w plotach to bezsensu, bo ploty są na inne sprawy, nie tylko na jedzenie.
Zle nie jest, porządki widać już i to jest fajne. Ale trzeba jeszcze torchę problemów rozwiązać biedny Adminie.
Powodzenia.
Sylwiczek
Aug 28 2005, 21:02
dobry pomysl, o tym samym myslalam, z tymi watkami na ploty, mam nadzieje, ze takie cos sie sprawdzi, chociaz z tym wiecej roboty :( no ale na razie najlepszy pomysl :D
Allagra
Sep 2 2005, 09:09
o rety :) co tu sie porobilo :) osobiscie jestem za tym zeby trzymac rygor!
jesli chodzi o ploty to rzeczywiscie sa ploty i ploty. jedne dotycza zycia i faktycznego plotkowania a drugi rodzaj to komentarze do tego co sie dzieje na forum ( w menu itp)
jestem za tym zeby takie luzne plotki kometarzowe wrzucac do takiego 'smietnika' ktory by sie czyscil po jakims czasie..
widze ze dziewczyny sie boja ze ich posty beda kasowane.. a coz takiego sie stanie jak ktos usunie ze 2 posty?? przeciez nie ejst to ponizeniem... powinny byc reguly i zawsze ma sie ten wybor..
to mowilam ja.. allagra :)
Jolmira
Sep 25 2005, 06:37
A ja mam taką propozycje by można było wstawiać tu jakieś wieksze zdjęcia... np produktów, początkującym na pewno by to pomoglo i nie tylko im podejrzewam, wielu jeszcze produktów nie znam np a ze zdjęcia będąc w sklepie już będę wiedziała, że mogę to kupić - widziałam to na forum Zuzel i bardzo mi się to spodobało :) a tutaj są jakieś ograniczenia w wielkości przesyłanych obrazków :(
anucha_79
Sep 25 2005, 10:28
Jomira........... mozesz to robic... podlinkowujac zdjecie z jakiejs stronki... taki post juz istnieje, ale chyba zostal zapomniany :D Poszukam :)
Jolmira
Sep 26 2005, 09:07
Anucha dzięki wielkie ;) znalazłam już jak się to wstawia, będę musiała spróbować czy mi sie uda.........
Kai Wren
Sep 13 2007, 12:22
Podnoszę, bo dawno nikt nic nie wpisywał.
Święte słowa Admina z 2005 roku.
Z tym, że teraz już można wątki przenosić, dzielić, łączyć, sklejać.
U góry jest w tym wątku uwaga:
Uwaga: W tym wątku nie pisano od 120 dni.
Jeżeli nie masz pewności, że chcesz tu odpowiedzieć, rozważ rozpoczęcie nowego wątku.
Paragraf 1 Regulaminu
1. Nie podnosimy wątków starszych niż 60 (90) dni. Dopiero po takim czasie zakładamy nowy wątek na ten sam temat. Stary wątek zostanie zamknięty
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.