![]() ![]() |
Jul 8 2010, 11:02
|
|
|
Student ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 321 Dołączył: 21-June 10 Skąd: Bytom-Stroszek Użytkownik nr: 20,513 |
mam makaron z lubelli.Sklad:mąka pszenna pełnoziarnista,woda.Rozumiem,że można do południa?
|
|
|
|
Jul 8 2010, 11:10
|
|
|
Mentor Mentorski Inkwizytorski ![]() ![]() ![]() Grupa: Moderator Postów: 7,492 Dołączył: 9-June 08 Skąd: Cieszyn Użytkownik nr: 7,780 |
mam makaron z lubelli.Sklad:mąka pszenna pełnoziarnista,woda.Rozumiem,że można do południa? teoretycznie tak a praktycznie Lubelli nie polecamy bo ich maka pełnoziarnista wcale nie jest pełnoziarnista (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) a do tego kosmos cena ich makaronu! |
|
|
|
Jul 8 2010, 11:22
|
|
|
Student ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 731 Dołączył: 6-February 08 Skąd: Polkowice Użytkownik nr: 6,496 |
teoretycznie tak a praktycznie Lubelli nie polecamy bo ich maka pełnoziarnista wcale nie jest pełnoziarnista (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) a do tego kosmos cena ich makaronu! Dodam jeszcze, że pisałam do nich jaki jest typ tej ich mąki to mi w odpowiedzi zaczęli ściemniac, że typ mąki to od różnych rzeczy zależy i to nie do końca się da dokładnie określić - jednym słowem nie chcieli mi napisać nic. Jakoś inni producenci mąk nie mają problemu z określeniem jej typu - oni mają. Ja nie lubię jak ktoś mnie ściemnia i kręci. Niekupuję ich mąk i makaronów (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
|
Jul 8 2010, 11:30
|
|
|
Student ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 321 Dołączył: 21-June 10 Skąd: Bytom-Stroszek Użytkownik nr: 20,513 |
teoretycznie tak a praktycznie Lubelli nie polecamy bo ich maka pełnoziarnista wcale nie jest pełnoziarnista (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) a do tego kosmos cena ich makaronu! Dodam jeszcze, że pisałam do nich jaki jest typ tej ich mąki to mi w odpowiedzi zaczęli ściemniac, że typ mąki to od różnych rzeczy zależy i to nie do końca się da dokładnie określić - jednym słowem nie chcieli mi napisać nic. Jakoś inni producenci mąk nie mają problemu z określeniem jej typu - oni mają. Ja nie lubię jak ktoś mnie ściemnia i kręci. Niekupuję ich mąk i makaronów (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Sarbelko i Kasiczku dzięki za odpowiedz (IMG:style_emoticons/default/smilie_girl_047.gif) To go nie tykam.Mój chłop go wmłóci (IMG:style_emoticons/default/695.gif) |
|
|
|
Jul 8 2010, 18:43
|
|
|
Student ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 317 Dołączył: 6-April 10 Skąd: Głogów - Dolny Śląsk Użytkownik nr: 19,566 |
ja ostatnio (3 dni pod rząd) wcinam na kolacje taki włoski makaron w ksztacie malutkich kółeczek. Uwielbiam go za to, że do formy al dente dochodzi w 2-3 min. Jak wpadam z pracy i jestem głodna to jak zaczynam kolacje od wstawienia wody na makaron, krojenia warzyw na przystawke , to jak kończe kroic to on juz jest gotowy.
To jest 500 g woreczek z czerwonymi brzegami z granatowym paskiem przez środek, firma DIVELLA. Napisane jest: pasta di semola di Grano Duro w tłumaczeniu na odwrocie: makaron z pzenicy twardej grano duro. Czy grano duro i durum to to samo? może byc? (IMG:style_emoticons/default/huh.gif) |
|
|
|
Jul 8 2010, 19:22
|
|
|
Mentor ![]() ![]() ![]() Grupa: Moderator Postów: 4,732 Dołączył: 4-November 06 Skąd: Pomorskie Użytkownik nr: 3,056 |
ja ostatnio (3 dni pod rząd) wcinam na kolacje taki włoski makaron w ksztacie malutkich kółeczek. Uwielbiam go za to, że do formy al dente dochodzi w 2-3 min. Jak wpadam z pracy i jestem głodna to jak zaczynam kolacje od wstawienia wody na makaron, krojenia warzyw na przystawke , to jak kończe kroic to on juz jest gotowy. To jest 500 g woreczek z czerwonymi brzegami z granatowym paskiem przez środek, firma DIVELLA. Napisane jest: pasta di semola di Grano Duro w tłumaczeniu na odwrocie: makaron z pzenicy twardej grano duro. Czy grano duro i durum to to samo? może byc? (IMG:style_emoticons/default/huh.gif) Tak, to samo (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) A ja... makaronu w ogóle nie gotuję (wiem, wiem, co powiedzieliby Włosi na takie barbarzyństwo...), zalewam wrzątkiem na parę minut, przykrywam i potem wcinam taki na pół twardy i to nawet te większe formy (moje ulubione to niezmiennie penne i fusili) |
|
|
|
Jul 9 2010, 13:48
|
|
|
Nowicjusz ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 8 Dołączył: 24-June 10 Skąd: Podkarpacie Użytkownik nr: 20,557 |
mam makaron z lubelli.Sklad:mąka pszenna pełnoziarnista,woda.Rozumiem,że można do południa? Po tym makaronie to jakieś dziwne mega zagazowanie miałam (IMG:style_emoticons/default/smilie_girl_066.gif) I to było dokładnie po tym makaronie. Dopiero po trzecim spożyciu skojarzyłam, że to po nim:) Wstyd było wyjść z domu:) Pozdrawiam |
|
|
|
Jul 31 2010, 21:37
|
|
|
Nowicjusz ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 9 Dołączył: 29-July 10 Skąd: Marki Użytkownik nr: 20,921 |
witam
Widzialem dzis w markecie makaron pełnoziarnisty lubella: http://www.lubella.pl/pl/Produkty/Makarony...ne_Ziarno_Piora i jeczcze to: http://www.lubella.pl/pl/Produkty/Makarony.../Spaghetti_nr_4 czy to jest zgodne z dietą MM ? |
|
|
|
Jul 31 2010, 21:42
|
|
|
Mentor ![]() ![]() ![]() Grupa: Moderator Postów: 4,732 Dołączył: 4-November 06 Skąd: Pomorskie Użytkownik nr: 3,056 |
nostradimus, daj sobie spokój z lubellą, ich produkty - nie dość że sakramencko drogie w porównaniu z innymi - są pełnoziarniste tylko z nazwy. kilka razy dziewczyny pisały do nich maile i okazało się, że kręcą, plączą się z zeznaniach a i tak wychodzi na to, że ich mąka nie jest pp. bojkotujemy lubellę między innymi za takie krętactwo.
|
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 9th September 2010 - 01:52 |